fallback

Как да постигнем безупречна визия, за да си гарантираме успех в бизнеса?

Хората, с които контактуваме или имаме бизнес партньорства, не бива да ни виждат уморени, подпухнали от неспокоен сън и с тъмни торбички

11:46 | 19.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвестирате ли в добрия външен вид? Ако носенето на маски ни прави еднакви, очите са единственият видим орган, с който можем да кажем почти всичко. Те трябва да изглеждат красиви и да говорят за човека само положителни неща. За да имаме красиви очи със завладяващ поглед, не е достатъчно само да сложим сенки и спирала. Необходимо е да излъчваме увереност и целеустременост.

Ако хората, с които контактуваме или имаме бизнес партньорства, ни видят уморени, подпухнали от неспокоен сън, с тъмни торбички и бръчки, какво ще си помислят за нас? Навярно, че щом не можем да се погрижим за себе си, едва ли ще го направим и за бизнеса… Очите са прозорец към душата. Когато душата или тялото страдат, очите ще ни издадат. 

Щом се грижим за себе си, ще излъчваме непоколебимост в живота и в работата. Кожата на лицето става отпусната не толкова от възрастта, колкото от прекалено много стрес и небалансиран начин на живот. Когато еластичността намалее, бръчките стават все по-изразителни. Едно от най-важните средства за грижа и красота е околоочният крем.Той облекчава умората на кожата около очите, ефективно контролира отпускането на тъканта, потиска подпухването, насърчава еластичността и озарява. 

Ефекти от действието на околоочния крем

Кожата около очите първа издава признаците на преждевременно стареене. Не и когато е заредена с хранителни вещества, задържащи влагата. Зоната е два пъти по-тънка от останалите участъци, тъй като по нея няма много мастни жлези. Това е причината за дефицита на хидратация и подхранване. Околоочният крем има най-високата овлажняваща и подхранваща стойност от всички други продукти за грижа. Облекчава бръчките под и встрани на очите (пачи крак). Намалява подпухналостта и тъмните кръгове, изсветлява тена. Не може обаче да разчитаме 2-3 нанасяния да премахнат всички поражения и да върнат времето назад. Нужно е да започнем прилагането на околоочен крем много преди да забележим отпечатъка на времето върху кожата на лицето. Козметиката не може да спре естествения процес на стареенето, но може да го забави. Ако прецените, че имате нужда от подходящ крем за деликатната зона около очите, можете да разгледате нашите предложения тук: https://makeup.bg/brand/49013/

За да задържи влагата, околоочният крем съдържа повече масла от другите кремове. В състава му влизат antiage и избелващи компоненти като аденозин и ретинол. Когато кожата е млада - 18-20 г. тя произвежда достатъчно количество себум, за да задържи влагата в клетките и не позволи изпаряването ѝ. На тази възраст кремът за зоната около очите не е суперналежащ. След 25-тата година обаче факторите на околната среда, стресът и мръсният въздух лека-полека започват да оказват негативно влияние на младостта и безупречното състояние на кожата. Именно тогава трябва да се вземат превантивни мерки срещу стареенето.

Честота и метод за нанасяне на околоочния крем

Нанасянето на крем за зоната около очите трябва да се осъществява два пъти на ден. Сутрин, след сън и почистване на лицето и вечер, преди лягане. Околоочната област е много деликатна и трябва да се докосва леко. Продуктът не трябва да се размазва, а да се потупва с пръсти.

Не е необходимо поставяне на крем върху клепача, достатъчно е да се нанесе по периферията - подхранващите съставки ще проникнат и създадат търсения ефект. Големите и малките бръчки са причинени от вредното действие на слънцето и възрастта. Колагенът се грижи за еластичността. Ретинолът, пептидите и витамин С подпомагат производството на колаген. Серамидите и хиалуроновата киселина действат в качеството си на овлажнители, за да предотвратят загубата на влага. Благоприятно действат съставки като: алое, гроздови семки, женшен, авокадо, какаово масло, зехтин, мастни киселини, витамин Е и аминокиселини, кисело мляко, зелен чай, мед, жожоба, хиалуронова киселина, колаген и еластин. По-ниските температури помагат за намаляване на отока под очите, заради този ефект някои хора държат околоочния крем в хладилник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:45 | 06.09.22 г.
fallback