fallback

Ще използва ли Локо Пловдив европейската умора на Лудогорец?

Възвръщаемостта за нова титла на “орлите” в winbet носи ниска възвръщаемост

15:31 | 02.11.20 г.
Автор - снимка
Създател

Битката за титлата в българското първенство този път може би не е толкова лесно предвидима и предрешена. Лудогорец за пореден път е супер-фаворитът в Efbet лига, като ще се опита да стане първият отбор, който е ставал шампион 10 години поред. Коефициентите за краен победител в winbet също говорят убедително в тази посока. Възвръщаемостта за нова титла на “орлите” носи ниска възвръщаемост, но пък шансовете на Локомотив Пловдив и ЦСКА София са оценени с изкушаващо високи ставки.

За “червените” това е разбираемо. Отборът от Борисовата градина влезе в серия от 6 мача без победа, което го отдалечи осезаемо от върха в класирането. Тази лоша серия доведе и до освобождаването на треньора Стамен Белчев само 100 дни след назначаването му. Дори и фактът, че успя да класира в групите на Лига Европа, не успя да го спаси. А впрочем, може би именно международните ангажименти както на ЦСКА и особено на Лудогорец дават шанс на “черно-белите” от Пловдив да щурмуват още един исторически връх.

В Разград влязоха в убийствен график, който им нарежда да играят в три поредни седмици в турнира на УЕФА в края на октомври и началото на ноември, а същото се повтаря в края на ноември и началото на декември. При това Лудогорец стартира със загуби от уж равните като сили и възможности Антверп и ЛАСК Линц, което нанесе допълнителен удар по самочувствието. Ръководството на клуба отново реши да заложи на шоковата терапия, като уволни Павел Върба след поражението от белгийския тим на собствения стадион. Повторният дебют на Станислав Генчев обаче не беше в никакъв случай убедителен, след като неговият отбор получи цели 4 гола в Австрия.

Лудогорец все така разполага с най-класните футболисти и най-голяма дълбочина на състава

В досегашните европейски мачове обаче се видя, че след сериозните кадрови промени през лятото в Разград засега не разполагат със сработен и окомплектован отбор. И докато водят битки в Лига Европа, рискуват да загубят доста точки във вътрешното първенство. А най-подготвен да се възползва от това е именно Локомотив Пловдив.

“Смърфовете” имат предимство поне по няколко показателя. Първо, при тях авторитетът на треньора не подлежи на съмнение. Бруно Акрапович е точният човек за работата на “Лаута” и никой не може да оспори авторитета му. Дори и непресъхващият извор на бисери Христо Крушарски признава, че трудно излиза на глава с наставника. В Разград позицията на треньора е доста по-рискова, това поне показват честите смени напоследък. Освен утвърден треньор пловдивското Локо има и избистрен състав, който израства непрекъснато в последните години. А освен това поне до Нова година графикът на “черно-белите” е значително по-лек от този на Лудогорец.

Въпросът е каква ще бъде разликата по време на зимната пауза

И дали изобщо Локо Пловдив ще има някакво предимство. В предишни сезони се е случвало други да зимуват на върха, но когато шампионатът се поднови през пролетта, Лудогорец неизменно вземаше своето, при това с голям аванс пред втория в класирането. Но всяка серия рано или късно има своя финал. Нищо чудно през 2021 г. да станем свидетели на края на разградската хегемония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:17 | 13.09.22 г.
fallback