България е Меката на суровите десертчета. Това каза Константин Драгов, съосновател на компанията за десертни барчета Quin Bite, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.
„Тук пазарът е огромен. Много се произвежда и много се консумира. Изнасяме и за чужбина", посочи той и обясни, че тепърва ще има голямо развитие на биопродуктите.
"В България постоянно се появяват български производители, които измислят иновативни продукти – крекери, бисквити и т.н. Все повече хора се обръщат към здравословното хранене и вегетарианството. „Био“ става нещо популярно и се приема с доверие от хората, за разлика от преди.“
Драгов смята, че биопродуктите не са толкова мода, колкото стандарт.
„Био храната, която е чиста и без химикали – е бъдещето“, прогнозира той.
Константин Драгов е на мнение, че медитацията му помага да избегне стреса и смята, че за бизнеса е необходима креативност и енергия.
Той разказа, че е започнал с внос на хранителни билкови добавки "Аюрведа" от Индия и след като вижда тяхното добро влияние върху здравословното състояние на хората, се е насочил към производството на десертни барчета Quin Bite.
Как строителният предприемач Константин Драгов се пренасочи към здравословното хранене? Трябва ли човек да си смени седем пъти професията? Кой направи инвестицията в производството на биопродукти? С кой прави рецептите Константин Драгов, за да са са здравословни и вкусни? Къде е пазарът на биопродукти? Кога ще ползваме здравословната паста на Quin Bite? Какво зависи от екипа за реализирането на успешните идеи?
Вижте повече във видеото