fallback

Quicksilver предложи 150 млн. долара за придобиването на Billabong

Това е възможност за Billabong, която се борси със сериозни финансови проблеми

14:34 | 01.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Австралийската марка за сърф облекло Billabong е получила оферта за придобиване от конкурента си Quicksilver, който оценява компанията на около 150 млн. долара, пише BBC.

Това е възможен сценарий за затъналата в проблеми Billabong, която излезе на печалба само за една от последните пет години.

Billabong изтри 58 млн. долара от стойността си през тази година, което е три пъти повече от загубата ѝ за 2016 г. Основната ѝ дейност е свързана с продажбата на дрехи под общо осем различни марки и спонсориране на сърф събития по света.

Компанията е уведомила австралийската борса, че е получила оферта за придобиване от Boardriders, като предложението е за пълно поглъщане при цена от 0,76 долара на акция. Boardriders беше позната още като Quicksilver и все още продава дрехи под оригиналното си име.

Книжата на Billabong повишиха стойността си 23 на сто след новините за офертата. Предложението е свързано с редица фактори, включително трябва да получи одобрение от борда на Billabong.

През 2012 г. Billabong отхвърли оферта за придобиване, която беше на стойност четири пъти по-голяма от сегашното предложение.

Quicksilver е основана в Австралия през 1969 г., но се премести в САЩ, където се листна на борсата през 1986 г.

След като обяви банкрут през 2015 г., тя се преструктурира и стана частна компания с помощта на фирмата за дялово инвестиране Oaktree Capital. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:13 | 10.09.22 г.
fallback