fallback

Ана Уинтур е най-влиятелната жена в медиите и шоу бизнеса

В класацията на сп. Forbes попадат още певиците Бионсе и Тейлър Суифт, писателката Джей Кей Роулинг и актрисата Приянка Чопра

21:17 | 03.11.17 г.

Главният редактор на сп. Vogue Ана Уинтур е най-влиятелната жена в медиите и шоу бизнеса според класация на сп. Forbes, цитирана от ВВС.

Уинтур е и художествен директор на издателството Conde Nast, издателят на списанието.

Втора в класацията е Бони Хамър, която управлява компанията NBCUniversal. Трета е Стейси Снайдър, изпълнителен директор на 20th Century Fox.

Поппевицата Бионсе заема четвърто място, а челната петица се допълва от главния редактор на руската телевизия RT Маргарита Симонян.

В топ 10 попадат още Дейна Уолдън от Fox Television Group, Катрин Вайнър, главен редактор на британския в. Guardian, Дона Лангли от Universal Pictures, Зани Минтън Бедоус, главен редактор на The Economist, и Катлийн Кенеди от Lucasfilms.

Сред 15-те най-влиятелни жени в медиите попадат още певицата Тейлър Суифт, писателката Джей Кей Роулинг и актрисата Приянка Чопра, която е и посланик на ООН.

Интересното според анализатори е, че в списъка не попада например Шерил Сандбърг от Facebook или Сюзан Войчички от Google.

Не е изненада обаче, че Уинтур оглавява класацията, тъй като Vogue е лидер сред медиите от модния бранш и е „върхът на вкуса и женската мода“, коментира медийният анализатор Алис Ендерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
fallback