fallback

"То" - непобедимият боксофис лидер в Северна Америка

Екранизацията на едноименната книга на Стивън Кинг отново извоюва първото място в САЩ и Канада

12:46 | 02.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Успешният филм на ужасите на Warner Bros. “То“ се завърна на челна позиция в боксофиса в Северна Америка в четвъртия си уикенд по кината, като част от успеха си на вътрешния пазар, който доведе до рекордни продажби на билети за септември, пише Bloomberg.

Базиран на едноименната книга на Стивън Кинг, филмът успя да извоюва второто място в класацията миналата седмица, но тази успя да се изкачи до върха, като събра 17,3 млн. долара в кината в САЩ и Канада по данни на ComScore.

Том Круз се завърна на големия екран този уикенд с продукцията на Universal Pictures “Бари Сийл: Наркотрафикантът“, който се класира втори със своите 17,02 млн. долара приходи. Другата нова премиера - „Линия на смъртта“ на Sony Corp., се нареди на пето място с приходи от 6,7 млн. долара.

След най-лошото лято от десетилетие, директорите на кина и филмови студиа залагат на възстановяването, като няколко големи продукции имат шанса да дадат допълнителен тласък напред. Септември приключи с рекордни приходи от продажби в Северна Америка, които успяха да надминат предишния рекорд от 616,4 млн. долара през 2015 г. според ComScore. Основна заслуга за това имат „То“ и филмовото подразделение на Time Warner, което вече планира продължение на лентата.

Криминалният трилър „Бари Сийл: Наркотрафикантът“ се превърна в хит сред критиците. Продукцията на Universal Pictures на Comcast струва 50 млн. доалра и се очакваше да генерира 16,8 млн. долара в Северна Америка в рамките на премиерния си уикенд според Box Office Mojo.

"Линия на смъртта“ не се хареса толкова на критиците. Сред звездите, участващи във филма, са Елън Пейдж и Кийфър Съдърланд. Лентата разказва за група студенти по медицина, които за кратък период от време, но умишлено се поставят в състояние на клинична смърт, като спират сърцата си, за да разберат какво е усещането да си близо до смъртта. Филмът струва 19 млн. долара, без разходите за реклама, според Box Office Mojo, който прогнозира, че приходите му в дебютния уикенд ще бъдат 8,3 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
fallback