fallback

Ремонтът на Big Ben ще излезе два пъти по-скъп от предвиденото

Разходите набъбнаха до 61 млн. британски лири

17:30 | 30.09.17 г. 1

Стойността на ремонта на Elizabeth Tower (часовниковата кула Big Ben) на Уестминстърския дворец, в който заседава британският парламент в Лондон, нарасна два пъти, достигайки 61 млн. британски лири, съобщиха световните информационни агенции.

След като първоначално се смяташе, че ще погълнат 29 млн. лири, реставрацията на емблематичния монумент вероятно ще струват 61 милиона лири, се казва в комюнике на парламента. Това повишаване се обяснява с по-цялостното изследване на обема и сложността на предстоящите реставрационни работи, допълва още БТА.

Реновацията на механизма на часовника и на кулата, в която той се намира, бе одобрена от парламента. Камбаната Big Ben, която бие от 158 години, бе отделена от часовниковия механизъм на 21 август, за да се извършат реставрационните работи, които ще продължат 4 години.

Big Ben, който беше преименуван на Elizabeth Tower в чест на 60-тия юбилей от управлението на кралицата, е една от най-популярните туристически забележителности на Великобритания.

Затварянето на Big Ben ще съвпадне с предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз, период, който ще бъде политически нестабилен и икономически опасен.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:38 | 10.09.22 г.
fallback