fallback

"Крал Артур" не успя да си извоюва кралското място в боксофиса

Зрителите в Северна Америка оставиха скъпата продукция на Warner Bros. чак на трето място.

13:55 | 15.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Изглежда киноманите не очакваха с нетърпение новия филм за крал Артур. Новата скъпа продукция на Warner Bros., създадена по класическата английска история“ - „Крал Артур: Легенда за меча“, се класира чак на трето място в боксофиса в Северна Америка. Той генерира 14,7 млн. долара, което е изключително малко за филм с бюджет от 175 млн. долара, пише Bloomberg.

"Пазители на Галактиката 2“ на Walt Disney си запази първата позиция във втората си седмица с приходи от 63 млн. долара от билети, обявиха от ComScore. “Ох, на мама“, комедия на Fox с участието на Ейми Шумър, дебютира на второто място в боксофиса със своите 17,5 млн. долара.

Въпреки че „Крал Артур“ може да се представи по-добре в чужбина, високобюджетният филм, дело на Гай Ричи, досега показа, че филмовото звено на Time Warner едва ли ще успее да си възстанови разходите за създаването и за рекламата на продукцията.

Плановете на Warner Bros. за останалата част от 2017 г. изглеждат по-обещаващи, тъй като предстоят филми с герои на DC Comics, които ще излязат по-късно тази година. Освен това е планирана и драмата „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан, посветена на Втората световна война.

Очакваше се „Крал Артур“ да се изкачи до трето място в боксофиса с 18,8 млн. приходи според Hollywood Stock Exchange. Филмът събра 26% позитивни отзиви в Rottentomatoes.com.

В „Ох, на мама“ Шумър влиза в образа на Емили Мидълтън, която е изоставена от половинката си точно преди екзотична ваканция. Тя решава да вземе майка си Линда (Голди Хоун), а двете в крайна сметка се оказват отвлечени. Само 39% от критиците дадоха добри оценки за лентата, която беше предложение за Деня на майката от филмовото подразделението на 21st Century Fox.

Очакваше се филмът да събере 21 млн. долара приходи според Box Office Mojо.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:25 | 11.09.22 г.
fallback