fallback

2016 година - отлична за френското бордо

Доставките ще започнат едва след 18 до 24 месеца, а цените ще бъдат определени най-рано между април и юни от производителите

17:19 | 07.04.17 г.

Тъмнорубинено, с плодов аромат и продължително усещане за елегантен възкисел танинов привкус - професионалистите от винарския сектор от цял свят, дошли тази седмица в югозападния френски град Бордо за представянето на младите вина, са категорични: 2016 г. е била отлична за френското бордо, информира БТА, като се позова на Франс прес.

Участниците в представянето се надяват още, че прочутите френски вина ще бъдат на разумни цени. Това обаче няма да стане известно през седмицата на дегустация на младите вина, през която напитките ще получават единствено оценки от професионалистите. 

Доставките ще започнат едва след 18 до 24 месеца, така че цените ще бъдат определени най-рано между април и юни от производителите. В изложението участват близо 400 винарски изби от общо 6000 лозарски имения в района на Бордо.

Тази година за събитието са пристигнали над 6 хил. търговци, дилъри и чуждестранни вносители - много повече от миналата година. Най-много са китайците, следвани от американците, които не изглеждат обезпокоени от протекционистките заплахи на Доналд Тръмп.

Представителите на Великобритания, четвъртия по големина пазар на френското бордо, се опасяват обаче от поскъпване на френските вина, предизвикано от отслабването на британската лира спрямо еврото в резултат на Brexit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:19 | 12.09.22 г.
fallback