fallback

Едва 17% от българите готвят всеки ден

Близо 39% никога не приготвят ястия вкъщи

13:33 | 30.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Едва 17% от българите готвят всеки ден, а близо 39% признават, че никога не приготвят ястия вкъщи. Това показва проучване, представено от Nestle България, по повод кампанията за нов продукт подправки за готвене MAGGI.

Близо 8% от мъжете помагат в кухнята. 

Потребителите търсят достъпни продукти, които обаче да отговарят на все по-високите им изисквания за качество и да им носят добавена стойност.

Според проучването, проведено от GfK България през ноември 2016 г., четирите основни подправки, които се използват в българската кухня, са: сол (93%), червен пипер (42%), черен пипер (42%) и чубрица (35%).

Сред най-популярните ястия в българските домакинства, в които се използват четирите основни съставки, са картофена яхния, пиле с ориз, супа топчета и пълнени чушки.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:49 | 14.09.22 г.
fallback