fallback

Боб Дилън няма да присъства на церемонията по връчването на Нобеловата награда

Певецът е уведомил официално организаторите от Шведската академия

16:34 | 17.11.16 г.

Американският певец Боб Дилън, който миналия месец беше обявен за новия носител на Нобеловата награда за литература, реши да не присъства на церемонията по награждаването в Стокхолм, обяви Шведската академия, цитирана от Ройтерс.

Дилън, който рядко се появява пред медиите, е обявил преди три седмици, че ще приеме наградата от 8 млн. крони (870 хил. долара), след многократните опити на академията да се свърже с него, след като го обяви за победител още на 13 октомври.

Шведската академия разкри на уебсайта си, че в крайна сметка е получила писмо от Дилън, в което се посочва, че заради “предварително уговорени ангажименти” той няма да има възможност да пътува до Стокхолм през декември.

“Нямаме търпение да чуем Нобеловата лекция на Боб Дилън, която той трябва да изнесе в рамките на шест месеца след датата 10 декември”, посочва академията в изявление, допълвайки, че ще предостави допълнителна информация в петък, 18 ноември.

Лекцията е единственото условие за получаване на наградата и трябва да бъде изнесена в Стокхолм. Церемонията по награждаването пък е планирана за 10 декември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 13.09.22 г.
fallback