fallback

Графика на деня: Най-големите бонуси за олимпийски медал

За всеки златен медал състезателите от Сингапур ще вземат премия от 753 хил. долара

17:03 | 09.08.16 г. 2
Автор - снимка
Създател

Състезаващите се в Рио де Жанейро спортисти се борят за нещо повече от златото. Славата и известността при спечелването на златен медал със сигурност са сериозни стимули за всеки, но значителните парични награди, предлагани от някои държави, добавят още едно измерение на игрите, което прави вкуса на победата още по-сладка.  

По време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. бившите съветски републики се оказаха особено щедри по отношение на бонусите за медалистите си, като Казахстан  предложи на своите спортисти по 250 хил. долара за всеки спечелен златен медал.

Най-бедният член на ЕС – България, тогава предлагаше едни от най-високите премии на олимпийските медалисти. Докато българите, грабнали златен медал, можеха да вземат по 100 хил. евро, на германците им бяха обещани по 20 хил. евро. За зла участ представителите на страната ни не успяха да вземат дори бронзов медал. Рио не се различава по отношение на огромните финансови награди, които се предлагат за някои победители. Сингапур е най-щедрата държава, като за спечелване на златен медал на Олимпийските игри в Рио състезателите на страната ще получат 753 хил. долара. Втори по щедрост са в Индонезия, като страната е определила премия от 383 хил. долара. Тройката по отношение на най-високите бонуси оформя Азербайджан, където са готови да платят на своите спортисти по 255 хил. долара за злато в Рио. Американските носители на златни медали ще приберат по 25 хил. долара. 

Новините от Рио може да следите в специалната секция на Gol.bg

 
Още графики вижте тук!
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:49 | 12.09.22 г.
fallback