fallback

Кание Уест оглави класацията на Billboard за албуми

Рапърът става първият изпълнител, оглавил класацията на списанието основно на базата на цифрови продажби

15:46 | 11.04.16 г.
Автор - снимка
Създател

Рапърът Кание Уест оглави за седми път в кариерата си престижната седмична класация Топ 200 за албуми на Billboard, съобщи ContactMusic.

По данни на Nielsen Music от новата тава The Life of Pablo на Уест, която през февруари се появи първо в портала Tidal на рапъра и продуцент Джей Зи, а от 1 април е достъпна и в музикалните платформи iTunes, Apple Misic и Spotify, през изминалата седмица са продадени 94 хил. албумни единици. Приходите от 70 процента от тях идват от стрийминг платформите. Така Кание Уест става първият изпълнител, оглавил класацията на Billboard основно на базата на цифрови продажби.

Още преди класацията да бъде официално потвърдена, рапърът благодари в Twitter на феновете си за подкрепата. Уест обяви и плановете си за световно турне, в рамките на което ще промотира албума си The Life of Pablo.

 

Thank you to everybody who made The Life of Pablo the number 1 album in the world!!!

— KANYE WEST (@kanyewest) April 9, 2016

Второ място в класацията на Billboard за албуми заема кънтри певецът Крис Стейпълтън, който се е изкачил с шест позиции нагоре с тавата си Traveller. Следва датската поп група Lukas Graham с албума Lukas Graham.  

Data curated by PrettyFamous
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
fallback