fallback

Адел си възвърна топ позиция в класацията на Billboard 200 за албуми

Джъстин Бийбър е на втора позиция заради първата награда "Грами" в кариерата му

12:36 | 22.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британската певица Адел си възвърна челната позиция в престижната седмична класация Топ 200 за албуми на Billboard 200 въпреки гафа на наградите "Грами", съобщава изданието.

Преди седмица на церемонията за най-престижните музикални отличия изпълнението на Адел беше помрачено от технически проблем. Въпреки това британската изпълнителка се завърна на върха в седмичната класация отвъд океана за девета непоследователна седмица на първо място с албума си "25", след като в края на миналата седмица отново оглави албумната класация в родината си.

Първата награда "Грами" в кариерата на Джъстин Бийбър също се отрази върху представянето му в албумния чарт на списанието - канадският певец се изкачи с три места до втората позиция с албума си Purpose.

Следва Риана, която в последния момент отмени планираното си изпълнение на церемонията за наградите "Грами" с албума Anti. Челната петица в класацията на Billboard за албуми се допълва от терминално болната кънтри певица Джоуи Фийк с новия ѝ алум Hymns, записан със съпруга ѝ Рори, и от певеца Крис Стейпълтън с отличения с "Грами" за най-добър кънтри албум Traveller.

Класацията Billboard 200 подрежда най-популярните албуми на седмична база въз основа на  мултиметрични измервания, които включват традиционните продажби на албуми, т. Нар. Track equivalent albums и стрийминга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:08 | 06.09.22 г.
fallback