fallback

Спасен от фалит, Дядо Коледа очаква повече посетители

През шестте седмици около Коледа се очаква 80 хил. души да посетят гр. Рованиеми, който се е обявил за родно място на Дядо Коледа, спрямо 65 хил. преди година

21:42 | 21.12.15 г.

Дядо Коледа вече може да очаква много посетители в дома си в Лапландия, след като новият собственик погаси данъчните му задължения и спаси компанията му от фалит, съобщи Ройтерс.

Заради резкия спад на посетители от засегнатата от рецесия Русия имаше опасения, че Dianordia Oy - компанията, която стопанисва атракцията „Дома на Дядо Коледа”, може да изгуби бизнеса си.

Миналия август обаче дялове от нея изкупи компанията Lapland Safaris, която предлага разходки с елени и сноумобили, и предложи спасителен пакет.

Оттогава резервациите за посещения на Дядо Коледа растат силно, очертавайки силен коледен сезон.

През шестте седмици около Коледа се очаква 80 хил. души да посетят гр. Рованиеми, който се е обявил за родно място на Дядо Коледа. Миналата година броят им беше 65 хил.

Атракцията предлага възможност за снимка с Добрия старец. Той е в центъра на дейността и на няколко фирми в града. Очакват се посетители от Азия - Китай, Сингапур, Япония, както и от Австралия. От Европа идват най-много британци, италианци и французи.

Туризмът в Лапландия е сред малкото бизнес изключения, които се радват на ръст във финландската икономика, която се свива три поредни години и към момента се представя най-слабо сред страните от еврозоната с изключение на Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
fallback