fallback

"София Тех Парк" търси идеи за иновативни пейки

Пейките ще имат зарядни станции за мобилни устройства, които ще използват природни ресурси за осигуряване на нужната енергия

11:38 | 26.06.15 г.

"София Тех Парк" обяви конкурс за иновативни пейки, които ще бъдат разположени в отворените за посещение пространства. Пейките трябва да имат зарядни станции за мобилни устройства, които ще използват природните ресурси за осигуряване на необходимата енергия.

Целта на тази инициатива е създаване на градска мебел за София, която да е със съвременен дизайн и уникална технология, става ясно от съобщение на парка.

Крайният срок за участие в конкурса, обявен от "София Тех Парк", е 17 часа на 15 юли. В него могат да участват всички български и чуждестранни граждани или техни творчески обединения. Всеки кандидат може да представи до три конкурсни проекта.

Представените проекти трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс. Наградният фонд е 700 лева за първо място и по 300 лева за второ и трето място.

Освен снабдена със зарядни станции, пейките трябва да могат да бъдат поставяни както в затревените площи в парковата среда, така и на площадните пространства в близост до сградите в комплекса. Изработените проекти целят да създадат притегателни кътове в комплекса, както за посетители, така и за работещите в него.

Проектните предложения за иновативна пейка трябва да бъдат комфортни за престой и да осигуряват удобство при употреба на електронни устройства. Друга важна характеристика е използваните материали и предложения от участника за дизайн на пейката да са в унисон с цялостния облик на комплекса.

Оригиналността на проекта и спазването на съвременните тенденции в съвременния градски дизайн са предимство.

Проектите ще бъдат оценявани от петчленно жури, състоящо се от специалисти в различни области, свързани с темата за иновации и технологии. Сред тях са Валентин Водев, известният български индустриален дизайнер, базиран във Виена, Австрия, както и Нуша Спирова, проектен мениджър на „Клийн тех България" - организация, целяща да разпространява устойчивите бизнес модели и да интегрира зелените проекти, стратегии и инициативи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
fallback