fallback

"Сан Андреас" - големият боксофис победител в Северна Америка

Лентата успя с лекота да надвие премиерата на "Алоха" и се изкачи до върха на бокс офис класацията

12:52 | 01.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Новият филм на Warner Bros “Сан Андреас“ си проправи път до върха на бокс офис класацията в Северна Америка през дебютния си уикенд, пише Bloomberg.

Лентата с актьора Дуейн Джонсън, която разказва за земетресение, събра 53,2 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, сочат данни на Rentrak. Продукцията лесно изпревари другата премиера тази седмицата – тази на романтичния филм на Sony Pictures “Алоха“, който си спечели шестото място със своите 10 млн. долара приходи.

„Сан Андреас“ се справи успешно и с конкуренти като „Утреландия“ и „Перфектният ритъм 2“.

Филмите за бедствия са популярни сред студиата от години, а популярността им е подкрепена и от технологиите за създаване на специални ефекти. В „Сан Андреас“ Калифорния е изправена пред земетресение с магнитуд над 9 по Рихтер, което води до хаос и разрушения в Сан Франциско. Дуейн Джонсън влиза в ролята на Рей Гейнс, пилот от сектора за търсене и спасяване на хора, който се впуска в опасно пътуване, за да спаси дъщеря си Блейк, изиграна от Александра Дадарио, както и съпругата си Ема, ролята на която е поверена на Карли Гуджино.

Джонсън, известен с псевдонима Скалата, поема ролята след успеха на предишния си филм „Бързи и яростни 7“.

BoxOffice.com очакваше филмът да събере 37 млн. долара този уикенд в САЩ и Канада. Продукцията струва 110 млн. долара, посочват от студиото, като в тази сума не влизат маркетинговите разходи.

„Сан Андреас“ успя да спечели по-голяма подкрепа от критиците, отколкото „Алоха“ на Sony Corp.

Описван от своя режисьор и сценарист Камерън Кроу като „любовно писмо до Хавай“, романтичният филм получи едва 18% позитивни ревюта в сайта Rottentomatoes.com.

“Алоха“ не успя да оправдае очакванията на BoxOffice.com за 14 млн. приходи този уикенд и остана на шесто място в списъка с най-гледаните ленти в Северна Америка.

Втората позиция остана за „Перфектният ритъм 2“, а веднага след него се наредиха „Утреландия“ и „Лудият Макс“. Петото място остана за „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“.

Продажбите на билети през този уикенд за десетте топ филма отбелязаха спад с 19 на сто до 128,1 млн. долара спрямо година по-рано, посочват от Rentrak. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
fallback