fallback

Brait придобива модния търговец New Look за 1,3 млрд. долара

Сделката ще бъде финансирана със заем и средства в брой

11:50 | 15.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Южноафриканската инвестиционна къща Brait ще плати 1,3 млрд. щатски долара за контролния пакет акции на британския моден търговец New Look, предава Ройтерс.

New Look, собственост на частните инвестиционни групи Apax и Permira и на основателя Toм Син, разполага с 600 магазина във Великобритания и Ирландия. Компанията оперира общо на четири континента, като магазините ѝ извън Острова са около 200 – в цяла Европа, Китай, САЩ, Северна Африка, Близкия изток и Азия.

Brait заяви, че ще придобие 90 на сто от акциите на New Look за 780 млн. паунда (1,23 млрд. долара), което прави пазарна капитализация на модната компания от 1,9 млрд. лири.

"Brait ще финансира покупката със заем и средства в брой", заявиха от компанията в изявление.

Главният изпълнителен директор на New Look Андерс Кристиансен заяви пред репортери през февруари, че търговецът на дребно е готов да излезе на борсата, като решението трябва да бъде взето от собствениците.

New Look се отказа от идеята си да се листне на Лондонската борса през 2010 г. на фона на бурните времена за финансовите пазари тогава.

През април Brait придоби 80% от контролния пакет акции на компанията за спортни зали Virgin Active за 1 млрд. долара в стремеж да се включи на растящия пазар на спортни и здравни услуги, особено в Африка и Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 19.08.22 г.
fallback