fallback

Френският парламент даде зелена светлина на идеята магазините да работят в неделя

Предложението е част от проектозакон за икономически реформи

16:57 | 15.02.15 г. 3

Долната камара на френския парламент одобри мерки, които ще позволят на повече магазини да работят в неделя и вечер до късно, най-вече в туристическите зони на страната, предадоха световните агенции. 

Мерките породиха полемика във Франция, където неделните следобеди са смятани едва ли не за свещено време, което може да се посвещава само на семейството. Сега в неделя почти всички магазини във Франция са затворени.

Предложението е част от проектозакон за икономически реформи, внесен от министъра на икономиката на Франция Еманюел Макрон.

Целта на закона е разхлабване на ограниченията на трудовия пазар с цел насърчаване на наемането на работна ръка. Целият закон се очаква да бъде гласуван в долната камара на парламента във вторник, преди да отиде за гласуване и в горната камара Сената, предаде БТА.

Според мерките в закона, във Франция ще бъдат създадени международни туристически зони, където магазините ще са отворени всяка неделя и вечер до полунощ. Тези зони може да включват  булеварда Шан-з-Елизе в Париж, големите магазини Лафайет и Прентан и част от френската Ривиера.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:05 | 22.08.22 г.
fallback