fallback

Jimmy Choo е все по-близо до IPO

Компанията планира листване на борсата на фона на нарастващото търсене на скъпи обувки

13:32 | 09.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Jimmy Choo, компанията за производство на луксозни обувки, собственост на JAB Holdings, може да се листне на борсата в Лондон най-рано този месец, на фона на нарастващото търсене на скъпи обувки, пише Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с плановете на фирмата.

Според тях JAB може да обяви плановете си да продаде 25% дял от компанията, която произвежда сандали, струващи 1995 долара чифта.

Jimmy Choo е наела Bank of America, която се заема с продажбата, и очаква пазарна оценка от 1 млрд. долара, разкриват източниците. Компанията работи и с HSBC Holdings, но до момента не са взети никакви финансови решения. От своя страна JAB може да реши да не се стигне до IPO.

Jimmy Choo, която е придобивана от частни инвеститори три пъти преди да бъде купена от JAB през 2011 г., продава мъжки и женски обувки, чанти и аксесоари в повече от 100 магазина по света.

Фирмата ще последва редица компании за луксозни стоки, включително Moncler, Brunello Cucinelli и Salvatore Ferrgamo, в продаването на дял на борсата с цел финансиране на експанзията си.

Първичното публично предлагане на компании, занимаващи се с търговия на дребно, се радва на оживление в Лондон тази година. Pets at Home Group и Pundland Group също станаха публични тази година.

През юни JAB реорганизира бизнеса си. Благодарение на този ход марки като Jimmy Choo и Belstaff, която произвежда якета, се оказаха под прякото ѝ управление.

Същевременно най-големите луксозни марки в света като Louis Vuitton и Gucci се борят да запазят глобалното си присъствие и същевременно да запазят изключителността на стоките си. От своя страна Yves Saint Laurent и производителят на обувки Corthay се възползват от по-малкото си разпространение.

Представителите на Bank of America и HSBC отказват да коментират случая. Тези на JAB Holdings и Jimmy Choo не са дали отговор веднага на запитванията на Bloomberg.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 13.09.22 г.
fallback