fallback

Нощувки в бъчви и самолети като алтернатива на хотелите

Местата за подслон стават все по-необичайни, за да привличат туристи

09:23 | 14.08.14 г.

Нощувки в самолет, бъчва или в търбуха на огромна крава се предлагат като алтернатива на обикновеното преспиване в хотелска стая, пише Франс прес. След разните юрти, индиански палатки, сфери и къщи на колела, местата за подслон на туристи във Франция стават все по-необичайни. Целта, разбира се, е да бъдат привлечени нови клиенти.

В къмпинга си в Сен-Мишел-Шеф-Шеф Гийом Стоб например предлага от април нощувка в макет на самолет "Skyaircraft" за трима души с детско легло в пилотската кабина. Атракцията, която се радва на огромен успех, струва 100 евро на вечер.

Предприемчивият собственик има и друг самолет, един Gulfstream, летял в продължение на 30 години, който е нает почти непрекъснато. Пространството в него не е голямо, но предлага всички удобства - баня, малка кухня и тоалетна... на пилотското кресло за най-голяма радост на децата.

Главната цел на тези места за преспиване е привличането на туристи, които при други обстоятелства никога не биха стъпили в къмпинг.

Като двойка пенсионери, които обикновено нощуват на хотел, но са били привлечени в този къмпинг от вагона Talbot от 1920 г. С капацитет за 12 души и дървена гара вместо тераса. В него те могат да приемат седемте си внука, които спокойно да се поберат в главното помещение на вагона, превърнато в просторна дневна.

Навсякъде във Франция необичайното е на мода - може да преспите във фар в Кербел в Бретан - лукс, за който да заплатите 600 евро на вечер, или в кулата на замък отпреди хиляда години, което струва 135 евро.

Нощувките в бъчви са също много желани. Предприемчива дама е построила селище от огромни бъчви за сайдер в Корний, Бретан, където нощувката е между 90 и 100 евро. На това място дори санитарните и общите помещения са разположени в огромни бъчви, в това число и трапезарията за 12 души.

На друго място туристите могат да прекарат нощта в дървени къщи сред клоните на дървета, стъклени пирамиди, кубове и дори каруца от Дивия Запад.

Дървена сграда, наречена "La Vache Ecolodge", във формата на гигантска крава, висока 4 и дълга 10 метра, пък може да подслони до девет души, разпределени в корема и главата на животното. Панорамна тераса предлага гледка към парк, където пасат трийсетина истински крави.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
fallback