fallback

Завръщането на ЛеБрон носи на Кливланд по 500 млн. долара годишно

Очаква се отборът му „Кливланд Кавълиърс" да разкрие 500 нови работни места в региона

17:47 | 16.07.14 г.
Автор - снимка
Създател

Завръщането на баскетболиста ЛеБрон Джеймс в родния му щат е не само страхотна новина за баскетболните фенове в Кливланд, но обещава и сериозни икономически ползи за цялата икономика в Североизточен Охайо, предава Bloomberg.

От Bloomberg са изчислили, че завръщането на Джеймс, който подписа 2-годишен договор за 42,1 млн. долара с "Кливланд Кавълиърс", ще генерира около 500 млн. долара годишно от допълнителни продажби на билети, фенски артикули и разходи по време на мачовете. 

Според изчисленията 29-годишната звезда ще генерира около 268 млн. долара само от мачовете, в които ще участва. Средната посещаемост на срещите на “Кливланд Кавълиърс” се увеличи от около 12 000 преди влизането на ЛеБрон в лигата до 20 500 през последния му сезон с екипа на отбора.

Въпреки че през последните месеци посещаемостта спада, властите очакват нов ръст на посещаемостта през следващия сезон именно заради появата на Джеймс.

Други увеличения на приходите ще идват от ресторанти и хотели. Очаква се годишните разходи на феновете да се увеличат с поне 34 млн. долара и да достигнат 170 млн. долара годишно. Освен това се очаква “Кавълиърс” да разкрие 500 нови работни места в региона.

През януари списание Forbes оцени „Кавълиърс“ на 515 млн. долара - 19-ти отбор по този показател в лигата. Джеймс ще направи от „Кливланд Кавълиърс“ милиарден франчайзинг, смята Питър Шварц, управляващ директор за рисковия капитал в базираната в Бостън Christie & Associates LLC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:40 | 06.09.22 г.
fallback