fallback

Китай - страната с най-бързи асансьори

Компанията Hitachi ще оборудва небостъргач с високоскоростни асансьори

15:27 | 24.04.14 г.

Китай е домът на най-дългата стена в света, страната с най-голямо население и с най-бързо развиваща се икономика. Скоро Китай ще се превърне и в страната с най-бързите асансьори, пише Business Week.

По-рано тази седмица Hitachi разкри плановете си да оборудва небостъргач, който в момента се строи в южния град Гуанджоу, с два от най-бързите асансьори в света.

Във високият 530 метра Guangzhou CTF Finance Center ще се помещават хотел, офиси и жилищни площи. Плановете са сградата да бъде готова през 2016 г.

Високоскоростните асансьори ще пътуват със скорост 1200 метра в минута и ще стигат до 95-ия етаж за около 43 секунди. Те ще разполагат с технологии за предотвратяване на страничните вибрации и намаляването на усещането за заглъхване на ушите, уточняват от Hitachi.

Сградата ще разполага общо с 95 асансьора, направени от компанията, в това число и двата най-бързи в света. 28 от асансьорите пък ще са двуетажни, 13 - високоскоростни и 52 ще се движат с ниски и средни скорости.

На фона на продължаващия строителен бум в Китай продажбите на асансьори в страната представляват около 60% от световния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
fallback