fallback

Голфът се превръща в новата мания на богатите китайци

Китайската голф индустрия през 2013 г. е оценява на 1,03 млрд. долара

11:39 | 17.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Джефри Брауър, бивш президент на Американското общество на архитектите на голф игрища, изкарва прехраната си именно чрез проектирането на такива пространства.

Тъй като през последните години търсенето на голф игрища в САЩ забави темпа си, той смята себе си за късметлия, тъй като има бързо разширяващ се списък от клиенти в Китай.

В азиатската страна популярността на голфа сред елита става все по-голяма, пише Red Luxury. Според Брауър голфът в Китай следва стъпките на модерната голф индустрия в САЩ.

„Те използват най-вече американски архитекти, в това число и най-големите имена в бизнеса“, посочва той.

"Новите игрища за голф в Китай са струпани предимно на югоизточното крайбрежие. Те са предимно частни и се отличават със своята пищност", уточнява Брауър.

Според базираната в Китай компания за проучвания Huidian Research китайската голф индустрия през 2013 г. е възлизала на 6,4 млрд. юана (1,03 млрд. долара), което е с 10% повече в сравнение с 2012 г.

Докладът на фирмата от март показва, че Китай е родина на около 1,1 млн. души, които играят голф. От тях 386 000 са активни играчи.

На фона на всичко това дизайнът на голф игрища продължава да се развива, а новите голф ентусиасти в Китай предпочитат да разполагат с всички удобства.

По думите на Брауер това е спортът на богатите, ето защо те искат да получат най-доброто и като цяло могат да си го позволят. Всеки играч си има собствена кола за голф, както и персонален носач на стикове.

Сградите на голф клубовете често са огромни и разполагат с отлични удобства и перфектно ниво на обслужване. На много от тези места служителите дори са повече, отколкото самите играчи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:26 | 14.09.22 г.
fallback