fallback

Лондон е любимият европейски град на милиардерите

Френската Ривиера е най-предпочитаната дестинация за ваканционно жилище

12:26 | 01.04.14 г.

Лондон е любимият европейски град на милиардерите, сочат резултатите от проучване на консултантските компании Beauchamp Estates и Dataloft, цитирани от CNBC.

Според данните в британската столица живеят 67 милиардери. В Париж и Женева бройт им достига съответно 25 и 18.

В проучването са взети предвид ултралуксозните имоти, които са предпочитани от милиардерите.

Най-желаните от ултрабогаташите райони в Лондон са Мейфеър, Найтсбридж и Белгравия, както и Сейнт Джонс Уудс и Риджънтс парк.

Средната цена за луксозен дом в Мейфеър достига 21,7 млн. паунда (36,1 млн. долара), а в Сейнт Джонс Уудс и Риджънтс парк – около 22,3 млн. паунда.

Резултатите от проучването сочат още, че ултрабогатите притежават средно по 4 луксозни жилища. Сред тях често попадат имоти на френската Ривиера и в Тоскана, Италия.

Когато избират имот, те се фокусират върху локацията, размерите, външното пространство, сигурността и дизайна.

Проучването се е съсредоточило върху милиардери със среден размер на богатството 1,79 млрд. паунда. Обикновено те държат около 3 на сто от състоянието си в жилищни имоти, а други 2% - в други луксозни активи.

Френската Ривиера е любимата дестинация за ваканционни жилища на милиардерите. Вила на плажа в района с 6-7 спални струва средно 18,6 млн. паунда.

Други популярни слънчеви дестинации са Тел Авив, Тоскана и Гърция, където средностатистическо ваканционно жилище в луксозния сегмент струва около 4,15 млн. паунда.

Повече за Лондон вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:47 | 23.08.22 г.
fallback