fallback

Банка раздава 150 Ferrari-та като мениджърски бонуси?

Засега няма официално потвърждение от ръководството на Societe Generale

14:56 | 26.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ръководството на френската инвестиционна банка Societe Generale смята да раздаде като бонус 150 автомобила Ferrari на своите топ мениджъри. Това съобщава изданието Jalopink, което е научило, че представители на банката са посетили автосалона в Женева в началото на март и са поръчали колите на италианския производител.

От изданието все пак се застраховат, че информацията им се гради на слухове и не е потвърдена. И уточняват, че банковите структури са доста консервативни и е далеч по-вероятно да изберат модели на Audi или Mercedes-Benz, а не впечатляващи спортни автомобили.

"Обикновено банкерите предпочитат бонусите си във вид на пари, защото по правило притежават скъпи автомобили. И ако решат, че се нуждаят от нова машина, просто отиват и си я купуват. Трудно е да си представим, че когато банка реши да си поръча голяма партида машини, ще отиде на изложение и ще каже на мениджър на Ferrari - Здравейте, ние искаме да поръчаме 150 от вашите най-добри автомобили", допълва изданието.

От Ferrari не съобщават данни за продажбите си във Франция, за разлика от тези във Великобритания и Германия. За Острова те са 677, а за Германия - 652. Очакванията са във Франция цифрата да е подобна, така че поръчка от 150 коли наистина изглежда доста внушително.

Още подобни новини вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:33 | 12.09.22 г.
fallback