fallback

Нискокалоричен геврек трябва да печели сърцата на американците

Thintastic Bagels съдържа не повече от 160 калории, твърдят от Einstein Noah

15:41 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор

Американците имат сериозни претенции към гевреците. Варени и жилави като тези в Ню Йорк? Или пък приготвени на пара, меки и подходящи за сандвичи - така, както ги предпочитат повечето американци?

Според главния изпълнителен директор на Einstein Noah Джефри О'Нийл, цитиран от Businessweek, цялата тази полемика около гевреците прави бизнеса с тях много забавен. В същото време има и доста предизвикателства.

Например нискокалоричните гевреци. На пръв поглед тази комбинация звучи като оксиморон. Със сигурност идеята е трудна за осъществяване. Но от Einstein Noah, която има над 840 магазина в САЩ, са решени да се пробват. Целта е с гевреците да се направи онова, което Dunkin' успяват да постигнат с кампанията "America Runs on Dunkin": да внушат на клиентите, които се хранят здравословно, че този магазин е и за тях.

По-рано този месец Einstein Noah пусна новите си нискокалорични гевреци, след като по-рано веригата се опита неуспешно да лансира Bagel Thins, за които клиентите се оплакаха, че стават за сандвичи, но са твърде крехки за комбинация с по-тежки продукти като крема сирене например. Освен това се появиха мнения, че продуктът не е достатъчно плътен. Така че от Einstein създадоха нов вариант, който е по-плътен и по-жилав - подобно на истинските гевреци. В момента той се предлага под наименованието "Thintastic Bagels", като всеки брой съдържа не повече от 160 калории.

Въпреки че някои клиенти все още смятат, че новите гевреци не са като "истинските", фирмата може и да пожъне успех с тях, като се има предвид, че близо 10% от продажбите ѝ идват от нискокалоричните ѝ менюта.

През девет от последните 12 месеца Einstein Noah регистрира скромно повишение на продажбите. Тя твърди, че нискокалоричните менюта са ключов компонент от бизнес модела ѝ. О'Нийл продължава да стои твърдо зад здравословния профил на менюто, като отбелязва присъствието на салати и кисело мляко. Той дори смята, че успехът на сандвича Nova Lox се дължи отчасти на възприемането на сьомгата като здравословна риба. Може би именно хората, които мислят по този начин, ще бъдат убедени, че новите гевреци Thintastic са подходящ заместител на оригиналния вкус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
fallback