fallback

Американските бизнесмени захвърлят палтата за сметка на спортните якета

Спортните и топли якета са едно от решенията за студеното време, но те не са дотам практични

09:06 | 21.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Със застудяването в Ню Йорк все повече мъже се превръщат в бизнесмени, скрити под повърхността на планинари, пише Bloomberg. Те захвърлят леките палта и се сгушват в якета от Gore-Tex, превръщайки големия град в олимпийско селце. Спортните и топли якета са едно от решенията за студеното време, но те не са дотам практични. Връхните дрехи на Arc'teryx може и да са ветроустойчиви, но не са създадени да се носят върху костюм. Така че какво могат да направят бизнесмените в тази ситуация? "Не съм съгласен с идеята, че палтата не са достатъчно топли", твърди Пиер Махео, дизайнер на френската компания за мъжки облекла Officine Generale. "Просто не им личи. Палто от вълнен плат с тегло 900 грама е напълно ветроустойчиво. На човек не може да му е студено с подобна дреха", допълва той. Щом традиционните мъжки палта са толкова ефикасни, защо не ги носят повече мъже? Алекзанър Маршал, шивач от SEW Bespoke Clothing в Ню Йорк, твърди, че това се дължи на факта, че мъжете не знаят какво да търсят.

Той препоръчва на купувачите да обръщат внимание на теглото на дрехата, като отбелязва, че по-тежките платове са по-качествени. "Ако не е достатъчно тежко, това означава, че в тъканта няма достатъчно нишки, което на свой ред означава, че няма достатъчно материал, който да Ви топли".

Важна е и подплатата. "Когато използваме тежки подплати за вътрешната част на палтото, те спират вятъра", обяснява Маршал. Той препоръчва клиентите да стиснат подплатата с палеца и показалеца си и да преценят дали тя е достатъчно плътна. Друг трик е да се сравни подплатата на палтото с подплатата на спортно сако. Ако са подобни, значи ще Ви е студено. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
fallback