fallback

Bronnier's - най-големият коледен магазин в света

Магазинът във Франкенмут, Мичиган годишно продава около 600 000 играчки за елха и предлага над 50 000 подаръци

17:13 | 16.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ако ви е омръзнало от коледното пазаруване, Bronnier's вероятно не е подходящо място за вас. Магазинът, разположен на площ от 24 акра, е най-големият в света, посветен на коледните празници, съобщава Guardian. 

Представете си най-големия супермаркет, в който сте били, а след това заместете храната и продуктите в него с коледна украса, дръвчета и гирлянди. Тогава можете да се доближите до чудото, което Bronner's Christmas Wonderland представлява.

Магазинът се намира във Франкенмут, малък град, описван като Малката Бавария на Мичиган. През годините Bronnier's е станал толкова прочута атракция, че през 1976 г. щатът го обяви за „Посланик на туризма в Мичиган“.

Годишно повече от 2 млн. души посещават магазина, преминавайки по „Коледната алея“, която е украсена с хиляди празнични лампички.

Bronnier's е създаден през 1945 г. от християнин художник с името Уоли Бронър. Заради бизнеса си мъжът печели прозвището Господин Коледа. Той бързо разширява магазина до търговския комплекс, който е днес.

Магазинът предлага над 50 000 различни подаръци и годишно продава около 600 000 стъклени коледни играчки, 500 000 фута гирлянди, както и 15 000 коледни картички. Около самата сграда са разположени три огромни фигури на Дядо Коледа, един гигантски снежен човек и стотици светещи украси, които могат да бъдат закупени. Като се има предвид това, не е никак чудно, че магазинът има около 900 долара дневна сметка за ток.

Магазинът нямаше да е истинско коледно вълшебство без типичните надписи. Мястото гордо заявява, че „декорира сърцата и домовете с мир и любов от 1945 г. насам“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
fallback