fallback

Северна Корея търси активно чуждестранни ски туристи

Първата група екскурзианти се очаква да пристигне в азиатската страна на 24 януари

19:33 | 01.12.13 г.

Севернокорейските власти активно търсят чуждестранни туристи, които да карат ски в Масикриеонг. Новината разкри пред The Voice of America Андреа Лий, основател и главен изпълнителен директор на малката американската туристическа компания Uri Tours. Лий ще бъде сред първите туристи, които ще посетят азиатската страна в началото на 2014 г.

Първата група екскурзианти се очаква да пристигне в Северна Корея на 24 януари, като престоят ще бъде бъде за една седмица.

Въпреки че според официални информации ски в Северна Корея ски карат едва 5 500 души, страната ще открие най-новия си мегапроект в опит да покаже на света колко напреднала е в културно отношение.

Masik Pass е поредният монументален проект в бедната страна. В столицата Пхенян има много развлекателни паркове, внушителни бронзови статуи и безброй облицовани с мрамор павилиони. Населението обаче живее в условия на липса на надеждно електроснабдяване, а храната е оскъдна стока за мнозина.

Много малко севернокорейци могат да си позволят да почиват в Masik Pass. Местните власти обаче твърдят, че предлагат почивки там като награда за лоялност и високи трудови постижения.

Повече за ски курорта в Северна Корея може да научите от материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:22 | 07.09.22 г.
fallback