fallback

Възглавница за 7000 долара? Няма нужда

"Най-важното нещо е възглавницата да поддържа главата на едно ниво с раменете", твърди експерт

14:41 | 18.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Огромните възглавници с гъши пух, струващи стотици или дори хиляди долари са едно от нещата, които привличат клиентите на луксозните хотели. Но една по-проста и по-малка възглавница често надминава по-пухкавите по качество, пише Bloomberg.

"Не се шегувам, когато казвам на пациентите си, че не бива да харчат много пари за възглавници", твърди Джефри Голдстайн, ортопед-хирург от болницата към Нюйоркския университет. "Много хора усещат, че ако не платят много пари няма да имат най-добрата възглавница".

Размерът и пълнежът са нещо много различно от ергономичността. "Най-важното нещо е възглавницата да поддържа главата на едно ниво с раменете", обяснява Голдстайн. 

Човек може да си купи възглавница за 360 долара с огромна дебелина или пълнеж, както и препълнена възглавница с пух за 7199 долара. Колкото по-голяма е възглавницата обаче, толкова по-голяма е вероятността вратът Ви да се огъне, когато спите върху нея.

Голдстайн не препоръчва определена марка или пълнеж и предупреждава, че няма идеален универсален размер. Малко по-препълнените възглавници са подходящи за хора, които страдат от проблеми със синуса и трябва да държат главата си леко надигната. При останалите, според специалиста, главата, вратът и раменете трябва да са на една линия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:14 | 28.08.22 г.
fallback