fallback

Коен продава на търг произведения на изкуството за 85 млн. долара

Най-високо оценената картина от групата е "Лиз #1" на Анди Уорхол от 1963 г.

17:11 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Милиардерът и хедж фонд мениджър Стивън Коен продава произведения на изкуството от колекцията си на големите търгове в Ню Йорк този месец, съобщава Bloomberg.

Повечето от предметите ще бъдат предложени на аукциона на съвременно изкуство, организиран от Sotheby's на 13 ноември. Очаква се притежаваните от Коен творби на Анди Уорхол, Герхард Рихтер, Брайс Мардън, Сай Туомбли и Джоан Мичъл да донесат до 85 млн. долара или 20% от общите прогнози за приходи в размер на 424,6 млн. долара. 

Най-високо оценената картина от групата е "Лиз #1" на Анди Уорхол от 1963 г., която се очаква да бъде продадена за 20-30 млн. долара.  Огромното платно представлява портрет на Елизабет Тейлър върху ярко жълт фон.

Малка част от колекцията на Коен на стойност под 5 млн. долара ще бъде предложена и от Christie's.

Коен редовно купува и продава на търгове. Сегашната група произведения, които той пуска на пазара, се появява в момент, когато компанията му SAC Capital Advisors е обвинена в търговия с вътрешна информация. Смята се, че тя вероятно ще трябва плати около 1,8 млрд. долара в извънсъдебно споразумение и да си признае нередните действия, за да се реши делото извън съда. Компанията вече изплати глоба от около 600 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:15 | 13.09.22 г.
fallback