fallback

Богатите руснаци привлечени от "британския Палм Бийч"

Полуостров Сандбенкс е осеян с лъскави крайбрежни имоти с доста високи цени

17:55 | 28.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Великобритания обикновено не се възприема като първокласна локация за второ жилище от най-богатите и известни хора в света, но все повече руснаци загърбват традиционните дестинации за имоти и избират една крайбрежна ивица, известна като "британския Палм Бийч", пише CNBC.

Сандбенкс в Дорсет, Англия е малък полуостров, осеян с лъскави крайбрежни имоти - с цени, които често достигат десетки милиони. Според експерти това е четвъртото най-скъпо място за покупка на недвижими имоти в света след елитните райони на Ню Йорк, Лондон и Токио.

До момента купувачите на луксозни жилища тук идваха основно от Лондон и покрайнините му, но напоследък се наблюдава все по-силен интерес от чужбина - особено от Русия, твърди управляващият директор на Lloyds Property Services Том Дойл.

В резултат на това компанията му вече е открила клон в Москва и е наела руснак в един от офисите си във Великобритания, за да обработва нарастващия брой запитвания от страната. Руският мултимилионер и петролен магнат Максим Демин очевидно е бил впечатлен от района. Според медийни публикации той е платил 5 млн. паунда за имение в Сандбенкс, след като през 2011 г. придоби 50% от футболния клуб Борнмут.

Дойл споделя, че чужденците са привлечени от плажовете в района, които "без съмнение са най-добрите във Великобритания", близостта му до Лондон и многобройните лъскави имоти край брега. Сред имотите, които в момента се продават в Сандбенкс, са къща със шест спални с частен кей на цена от 7,45 млн. паунда и още един крайбрежен имот с вътрешен басейн, който се предлага срещу 6,95 млн. паунда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
fallback