fallback

Експерт: Лондонската седмица на модата ще донесе 100 млн. паунда на икономиката

Модната индустрия е най-големият работодател между всички творчески отрасли на британската икономика, твърди организаторът на събитието

13:41 | 14.09.13 г.

Откритата днес Седмица на модата в британската столица Лондон ще осигури на икономиката на страната свежи около 100 млн. паунда, заяви председателката на Британския съвет за мода Натали Масне, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Според Масне модната индустрия е „най-големият работодател между всички творчески отрасли на икономиката“ на страната.

„Възнамеряваме да продължим да поддържаме с всички сили онези, които имат отношение към тази област – от главните изпълнителни директори до обикновените кроячи, за да можем в бъдеще да привлечем още повече професионалисти в света на модата“, каза тя по време на тържествената церемония по откриването на събитието. При това Масне подчерта, че ключов компонент за бранша „са, разбира се, дизайнерите“.

"Много е важно през тази седмица да потвърдим реномето на Лондон като място, където се раждат звезди в света на модата. Защото начинът, по който се обличат лондончаните, определя вкуса на хората по целия свят“, добави тя.

През тази година своите колекции в британската столица ще представят около 70 дизайнери.

Повечето от ревютата ще се проведат в Съмърсет Хауз – исторически дворец в класически стил, разположен на улица Strand. В сградата са разположени няколко музея, както и централата на Британския съвет за мода. Веднага след приключването на седмицата на модата на 17 септември Съмърсет Хауз ще се превърне в търговски център, където колекциите на водещите моделиери ще бъдат предложени за продажба с отстъпки.

По данни на Британския съвет за мода модната индустрия всяка година осигурява на британската икономика около 21 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:22 | 10.09.22 г.
fallback