fallback

Патрик Демпси се сбогува с веригата за кафе, която спаси

Tully's току-що е регистрирала най-успешния си месец от повече от 4 години насам

16:31 | 28.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Бизнесът с кафенетата не е толкова розов. След като през януари спечели наддаване срещу Starbucks за малката и фалирала сиатълска верига от кафенета Tully's, групата инвеститори Global Baristas загуби актьора Патрик Демпси като свой говорител след съдебна битка, съобщава BusinessWeek.

Звездата от "Анатомията на Грей", който се представяше като "член и мениджър" на компанията, заведе дело срещу собственика на Global Baristas Майкъл Авенати, в което го обвиняваше, че е теглил заем от 2 млн. долара, обезпечен с активите на Tully's, без да го уведоми за това. 

Първоначалната уговорка била Авенати напълно да финансира кафе веригата. Според Демпси лихвата от 15% за кредита била "прекомерно висока", като актьорът настояваше партньорът му да изпълни ангажиментите си и да финансира дейността на Tully's. Самият Авенати определя ситуацията като недоразумение.

Демпси бе управител във фирмата и нейно лице, но никога не е инвестирал средства в нея. Самият Авенати твърди, че ще продължи напред с останалите инвеститори и мениджъри. Говорителката на Global Baristas Сузи Куин заяви, че Tully's току-що е регистрирала най-успешния си месец от повече от 4 години и очаква да се разрасне от 48 заведения в САЩ до 75 в рамките на идните две и половина години. По думите ѝ веригата планира да отвори и 200 заведения в Китай.

Напускането на Демпси със сигурност ще засегне марката, отбелязва Businessweek. През последната година търсенията на "Tully's Coffee"  в Google са бележили рязък скок само веднъж: през януари, след като Демпси обяви участието си в проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:12 | 10.09.22 г.
fallback