fallback

Акциите на American Eagle се сринаха с 14% преди тримесечния отчет

Изненадващият спад на продажбите се дължи главно на слабoто търсене на продуктите за жени

21:13 | 06.08.13 г.

Ценните книжа на American Eagle Outfitters Inc. се сринаха с близо 14% след информацията, че производителят на дрехи за младежи очаква двоен спад на печалбата си за второто тримесечие, предава CNBC.

"Ние не сме никак доволни от финансовите си резултати през второто тримесечие", заяви главният изпълнителен директор на компанията Робърт Хенсън. Той допълни, че понижението се дължи главно на слабите продажби на продуктите за жени.

Изненадващият спад на продажбите на компанията идва по време на тазгодишните летни месеци, в които по-малка част от младежите работят и изкарват допълнителни средства.

Според анализ на изготвените от Challenger, Gray & Christmas данни за трудовия пазар в САЩ юношеската заетост през юли е достигнала ниво от 361 000, като резултатът е с 5,5% по-нисък спрямо година по-рано. През юни пък заетостта сред тийнейджърите е била 779 000, което е спад от 9,2 на сто на годишна база.

От American Eagle заявиха, че вече очакват да спечелят около 0,10 долара на акция, или доста под средната стойност от 0,21 долара на брой, според прогнозите на анкетираните от Thomson Reuters анализатори.

Към 21:00 часа българско време акциите на American Еаgle се смъкват с 13,95% до 17,18 долара за брой на борсата в Ню Йорк. Книжата затвориха предишната сесия на ниво от 19,97 долара.

От American Eagle обявиха също намеренията си да оповестят своите пълни финансови резултати за приключилото на 30-ти юни тримесечие на 21-ти август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 13.09.22 г.
fallback