fallback

Музей в Мисури показва оръжия на Наполеон и Клинт Истууд

Входът в музея с площ от 697 кв. м е безплатен, а сериозно място е отредено на оръжията, използвани от исторически фигури

08:56 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Националната стрелкова асоциация (NRA) на САЩ откри музей с над 1000 оръжия, включително такива, използвани от френския император Наполеон и холивудската уестърн звезда Джон Уейн, съобщи Ройтерс.
"Националния музей за спортни оръжия" бе открит миналия петък в Спрингфийлд, Мисури - политически консервативен град в САЩ, който е отправна точка за планинския район Озаркс, радващ се на силна популярност сред туристите и ловците.  
Входът в музея с площ от 697 кв. м е безплатен. Експонатите са от собствената колекция на NRA, събирана в продължение на над 80 години. Има и редица предмети, които са от специални колекции, за които до момента не е имало място.
Сериозно място е отредено на оръжията, използвани от исторически фигури - гравиран пистолет, подарен от Наполен Бонапарт на генерал от армията му, оръжия на Джеси Джеймс и такива, използвани в уестърни от актьори като Джон Уейн и Клинт Ийстуд.
Една от диорамите показва президента Тиодор Рузвелт, който бил запален ловец, по време на сафари. В друга се виждат изследователите Люис и Кларк.
Основателят на Bass Pro Shops Джони Морис, който започва бизнеса си с ловно и риболовно оборудване в началото на 1970 г., предлага музеят да бъде изграден в Мисури, след като посещава Националния музей на оръжието на NRA във Феърфакс, Вирджиния. Магазинът на Bass Pro в Спрингфийлд привлича около 4 млн. посетители годишно и е една от водещите туристически дестинации в щата.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:41 | 12.09.22 г.
fallback