fallback

Hudson's Bay придоби американската компания за луксозни стоки Saks

Общите продажби на новата група се оценяват на близо 7,2 млрд. долара

21:05 | 29.07.13 г.

Канадската търговска корпорация Hudson's Bay oповести днес официално споразумението си за придобиване на известните американски магазини за луксозни стоки Saks срещу 2,9 млрд. долара, предаде ИТАР-ТАСС.

Основаната през далечната 1670 г. канадска корпорация, определяна като най-старата в Северна Америка, се съгласи да заплати по 16 долара на акция. Очакванията са новата компанията да има общо 320 магазина, в това число 179 универсални, 72 за разпродажби и 69 за декорации в САЩ и Канада, както и три сайта за онлайн търговия.

От Hudson's Bay, която притежава също така американската верига за универсални магазини Lord & Taylor, обявиха, че Saks ще продължи да работи като отделна марка, като седалището ѝ ще остане в Ню Йорк.

Общите продажби на новата група се оценяват на близо 7,2 млрд. долара. Очакванията на Hudson's Bay са близо 100 млн. долара да бъдат икономисани през следващите три години благодарение на сливането на двете групи.

Сливането вече е одобрено от борда на директорите на двете компании. Споразумението обаче тепърва трябва да получи зелена светлина от акционерите в Saks. Очаква се сделката да приключи до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:34 | 27.08.22 г.
fallback