fallback

Louis Roederer пуска лимитирана серия шампанско в позлатена бутилка

От "Кристал Йеровоам“ ще бъдат продадени само 400 бутилки за по 26 хил. долара

13:38 | 30.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Когато става въпрос за шампанско, единствената категория, която винаги успява да си намери място сред ценителите, е „Йеровоам“ на френската компания Louis Roederer, пише онлайн изданието Born Rich.

Кръстената на едноименното северно израелско кралство напитка е от регион, известен с производството на шампанско от колекционерски клас. Причината е в екземпляри като позлатената бутилка “Moet & Chandon” и премиум варианта от 2011 г.

Сега колекционерите и любителите на изисканото питие могат да се насладят на още едно лимитирано издание – „Кристал Йеровоам“, от което ще бъдат продадени само 400 бутилки за целия свят. Двеста са определени за 2013 г.

Освен специалната напитка, всяка от тях се отличава с изкусен дизайн – погледната от специален ъгъл, тя хвърля приказни сенки.

Всяка бутилка е 100% ръчна изработка, като направата й е отнела поне 4 дни. По нея са работили двама златари. Омотана е в 700 метра брасингова лента, потопена в 24-каратово злато. Специалната решетъчна обвивка е укрепена с 508 сребърни заварки.

Напитката във всяка бутилка е „Йеровоам“ от 2002 г., смятано за едно от най-изискваните шампански вина от това десетилетие. Цената е впечатляваща - 26 000 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:29 | 13.09.22 г.
fallback