fallback

Луксозен бар в САЩ предлагат коктейл с рубин за 40 000 долара

Собствениците на White Barn Inn се надяват да продадат поне два такива коктейла

13:23 | 19.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Имате ли излишни 40 000 долара? С тези пари можете да покриете първоначалната вноска за къща или пък да платите в брой за експедицията на Форд през 2013 г., пише Portland Press Herald. Може и да се пенсионирате спокойно в Албукерке (Ню Мексико). Ако обаче чуденето какво да правите с парите си ви кара да ожаднявате, можете да си поръчате коктейл "Ruby Rose" за 40 000 долара в White Barn Inn, Кенебънк.

Питието, което ще се предлага от 1 юни до края на годината, е направено от водка Hanger One, St. Germain Elderflower, прясно изцеден сок от грейпфрут, нар и лъжичка розова вода. И, разбира се, 4-каратов рубин.

Идеята да се добави истински рубин в коктейла дошла от гост, който един ден се шегувал с персонала. Но колкото повече се шегували, толкова по-добре звучала идеята.

През тази година заведението отбелязва своята 40-годишнина, а рубинът е бил специалният камък на тържествата в него още от самото начало. Бижутер от Ню Йорк е нает да закупи рубините за коктейлите, които все още са в Индия. Един от тях се очаква да пристигне в Кенебънк след около месец.

Собствениците на White Barn Inn смятат, че могат да продадат два коктейла, като се има предвид, че заведението се посещава често от бизнесмени, знаменитости и политици, търсещи много лукс и малко дискретност срещу над 800 долара на нощ, и то извън сезона. Когато пристигнат, рубините ще бъдат съхранявани в специален сейф, докато някой гост не си поръча от коктейла. Без рубин питието струва 18 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:37 | 10.09.22 г.
fallback