fallback

Милиардерът Стив Коен си купи къща в Хемптънс за 60 млн. долара

Милиардерът продължава с покупките въпреки огромната глоба, наложена за търговия с вътрешна информация

10:37 | 10.04.13 г.

Милиардерът и основател на хедж фонда SAC Capital си е купил къща на брега на океана в елитния квартал Хемптънс за 60 млн. долара, предаде онлайн изданието Business Insider.

Миналата седмица той плати 155 млн. долара за картина на Пикасо, която купи от Стив Уин, припомня изданието, като отбелязва, че всичко това се случва на фона на глобата от 616 млн. долара, която Комисията за ценните книжа и борсите току що наложи на SAC Capital по обвинения за търговия с вътрешна информация.

Няколко неща за къщата: тя разполага с басейн, тенис корт, медийна стая и т.н., но най-важното е, че е с гледка към океана.

Коен вече има къща в същия район, която купи през 2007 г., но за жалост гледката към океана от нея е засенчена от къщата на неговия колега и хедж фонд мениджър Джим Чанос.

Според публикации в пресата Коен може да продаде апартамента си в "Блумбърг Тауър" в Манхатън за 115 млн. долара.

Ако го стори, това ще е най-скъпият имот, продаван някога в Ню Йорк и ще бие сегашния рекорд на руския олигарх Дмитрий Рибовлев, който миналата година плати на бившия шеф на Citi Санди Уайл 88 млн. долара за апартамент за дъщеря си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
fallback