fallback

Ducati Supermono - мотор само за 150 000 долара

Моторът държи висока цена заради лимитираната серия от 67 бройки и участието в проектирането на рима гениални разработчици

14:57 | 01.04.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Supermono е супер рядък и ексклузивен мотор, преди всичко благодарение на лимитираната серия от 67 бройки, произведени в началото на 1990-те години, но и заради участието в проектирането му на трима гениални разработчици, създали това наистина специално превозно средство, пише онлайн изданието на списание Hell for Leather. Изключително елегантните и плавни извивки на мотора са дело на Пиер Тербланш, а инженерните характеристики и техническото ноу-хау са на Масимо Борди и Клаудио Доменикали.

За времето си Supermono е абсолютно екзотичен, високотехнологичен чисто състезателен мотор с магнезиеви части и първокласни амортисьори от Ohlins. 550-кубиковият двигател е с чиста мощност от около 65 конски сили при 10 000 оборота в минута и сухо тегло от 118 кг.

Конструиран за сериала "Sound of Singles", двигателят на Supermono е с водно охлаждане, четири клапи, Desmo DOHC и едноцилиндров бензинов инжекцион.

Производството на Supermono спира малко след пускането му, тъй като Ducati решават да се върнат към V-образните двигатели с модела 916 през 1994 година. За някои обаче секси двигателят с един цилиндър си остава истинският шедьовър в дизайна на Ducati.

Моторът се продава чрез сайта CarandClassic.co.uk. Намира се в Дания и има всички необходими резервни части. Продавачът би се съгласил и на бартер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
fallback