fallback

Как изглежда най-скъпият каяк в света?

Плавателният съд е с корпус от карбонови нишки, тикови греди и позлатени метални части

09:15 | 28.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Каякът е една от най-добрите опции за плаване в по-спокойни води. Нищо чудно, че любителите на този вид развлечение избират уникални каяци като Origami Oru Kayak, кедровия каяк на Justin Charles или съвременния дизайн на 54 CX на Wave Sport.

Новият McLellan Jacobs Kayak 1 е шедьовър в своя клас и е на път да заеме първото място в класацията на най-скъпите каяци в света, пише онлайн изданието Born Rich.

Плавателният съд е с корпус от карбонови нишки, тикови греди и позлатени метални части. Той тежи само 18 кг, но предлага целия стил и технически характеристики, които биха привлекли богатите ценители. Карбоновите нишки са от същия клас като тези, използвани от конструкторите на плавателните съдове за Американската купа. Това прави корпуса здрав, лек и лесен за управление.

За апретурата е използван грунд Durepox HP Clear, а за последния слой – безцветен DuPont Chroma. Купувачите имат възможност да избират между разнообразие от цветове и текстури.

Създатели на модела са новозеландците Джейми Маклилън и Анди Джейкъбс. Дървеният материал е тик, като клиентите могат да избират какъв клас и вид да бъде той. Фитингите са от солиден машинно обработен месинг, който е позлатен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:04 | 12.09.22 г.
fallback