fallback

Руска инвазия в Маями

Богатите руснаци движат пазара на мега именията по крайбрежието на щата Флорида

11:29 | 21.11.12 г.

Руски милионери все по-често купуват големи къщи по крайбрежието на американския щат Флорида в района на Маями, пише CNBC.

Докато латиноамериканците, особено бразилците, движат по-голямата част от възстановяването на по-широкия пазар на имоти в Маями, богатите руснаци преобладават на пазара на мега именията и харчат стотици милиони долари за крайбрежни палати.

Най-скъпата къща, продавана в историята на Маями, бе закупена от руснак през това лято. Домът с площ от близо 2 800 кв. м на частния остров Индиън Крийк стана собственост на анонимен руснак срещу 47 млн. долара през август.

Неотдавна руският мегапроизводител на водка Рустам Тарико си купи имение на Стар Айлънд за 25 млн. долара. Милионер от Украйна пък придоби цял етаж от сградата "Сейнт Реджис Бал Харбър" срещу 20 млн. долара.

Миналата година руснаците са похарчили над 12 млрд. долара за покупка на имоти в чужбина, като над 1 млрд. от сумата е отишла в САЩ, сочат данни на Американската асоциация на търговците на недвижими имоти, които обаче не претендират за точност и представителност на данните.

Щатът Флорида е първи по дял на продажби на чужденци, като над едно от всеки четири продадени жилища са били придобити от чуждестранни купувачи.

Богатите руснаци са привлечени от топлото време в Маями. Освен това при покупка на имение те не са задължени напълно да разкриват всички подробности около дейността си, което е огромен плюс за тях, тъй като те не обичат да предоставят информация за своите финансови и бизнес дела.

Обикновено се проверяват само две неща - дали купувачът има пари и дали не е замесен в престъпна дейност.

Брокерите в Маями вече реагират на засиленото търсене от страна на руснаците. Много от тях отварят офиси в Русия и проучват особеностите на местната култура. Някои превеждат и сайтовете си на руски език.

Предстои да стане ясно дали руснак ще стане собственик на най-големия трофей в Маями: бившия дворец на Версаче, който в момента се предлага за 125 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:30 | 09.09.22 г.
fallback