fallback

Джордж Сорос ще се жени за трети път

Милиардерът дал на годеницата си пръстен с платинен обков и розово злато, инкрустиран с диамант на Graf

10:35 | 13.08.12 г. 8

Милиардерът инвеститор Джордж Сорос имаше два щастливи повода за празнуване в събота вечер на 12 август – 82-рия си рожден ден, както и годежът си с доста по-младата от него Тамико Болтън, информира Ройтерс.

Сорос и Болтън, които се запознаха през пролетта на 2008 година, официално обявиха годежа си в лятната вила на милиардера в Саутхамптън, щата Ню Йорк. Гости на тържеството бяха малка група приятели и роднини на двойката, съобщават близки до Сорос хора.

Джордж Сорос предлага брак на 40-годишната Болтън  преди няколко седмици по време на уикенд в Хамптънс. Летният курорт, който се намира в Лонг Айлънд, е известен с това, че се посещава от най-заможните хора на Ню Йорк.

Годежният пръстен, който той дал на Болтън, е инкрустиран с диамант на Graf, обковът му е платинен, а халката е направена от розово злато.

Това ще бъде трети брак за Сорос и втори за Болтън, която била омъжена за кратко през 90-те години.

Сорос е баща на пет деца, които има от предишните си бракове.

Миналата година Адриана Феррейра, бивша приятелка на милиардера, подаде жалба срещу него в съда в Манхатън. Част от обвиненията на дамата към Сорос включвали това, че той не е изпълнил обещанието си да й купи апартамент. Той все пак оспори иска, подаден от бившата бразилска актриса от сапунени опери.

През 2011 г. Сорос, който активно подкрепя либерални политически каузи и често се изказва за световните икономически събития, преобразува своя хедж фонд във фамилна фирма и спря да управлява средства на външни инвеститори.

Джордж Сорос започна кариерата си в интернет бизнеса с онлайн платформа за поръчки  и доставки на хранителни добавки. Сега той притежава сайт, в който се предлагат онлайн йога уроци.

Самият той е завършил своята магистърска степен в университета в Маями, специалност „Бизнес“.

Джордж Сорос добива изключителна популярност с това, че продава на късо повече от 10 млрд. паунда и след като Великобритания е принудена да се оттегли от механизма за членство в еврозоната и да обезцени валутата си, в крайна сметка той печели около 1,1 млрд. долара.

От тогава Сорос бива наричен „човекът, който разори Централната банка на Англия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
fallback