fallback

Костюми от хитови филми ще бъдат предложени на търг

Най-голям интерес предизвикват облеклата на Кристофър Рийв и Марлон Брандо от филма „Супермен“

13:49 | 20.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Костюмите, носени от покойните звезди на киното Кристофър Рийв и Марлон Брандо във филма "Супермен" ще бъдат предложени днес на търг в Лос Анджелис, пише Daily Mail. В лентата Рийв изпълнява ролята на Супермен, а Брандо - на Джор-Ел, биологичният баща на супергероя. Очаква се всеки един от двата костюма да бъде продаден за 80 000 долара.

Първоначално костюмът е бил придобит от подизпълнител, който е работил като декоратор и специалист по специалните ефекти при първите два филма „Супермен“ в студиото Pinewood в Лондон. По-късно собствеността е прехвърлена на гримьор в Нашвил, чието писмо за произход придружава костюма.

Марлон Брандо е носил предлагания на наддаването костюм на Джор-Ел в незабравимата си роля като бащата на Супермен в Superman: The Movie. Костюмът се състои от една туника с емблема "S" и с изкуствени бижута, пълнометражна роба без ръкави, панталони и ботуши. Целият костюм е с пластове от сияйно сребро (сив материал, който отразява, когато е подложен на силна светлина). Костюмът е придружен от сертификат за автентичност.

Търгът се провежда от аукционна къща "Rrofiles in History". Костюмите на Батман и Джор-Ел са от прочутата колекция "Драйър", която е толкова богата, че разпродажбата й продължава от години.

Освен това се продават и други части от дегизировката на други актьори. Така например нагръдникът на Ръсел Кроу от "Гладиатор" се очаква да бъдат продадени за най-малко 15 000 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
fallback