fallback

Mercedes от 1936 г. се продава за над 16 млн. долара

Автомобилът може да стане най-скъпият от марката, продаван някога на аукцион

21:03 | 10.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През миналата година аукционната къща Gooding & Company подобри рекорда за най-скъпо продаден от нея автомобил. Тогава купувач плати 16,39 млн. долара за Ferrari 250 TR Prototype, произведено през 1957 г. Сега очакванията на компанията са за ново най-добро постижение, като на търг е изложен рядък Mercedes-Benz 540 K von Krieger Special Roadster от 1936 г.

Основателят на аукционната къща Дейвид Гудинг нарече машината "най-впечатляващият довоенен Mercedes-Benz, който съм виждал".

Уникалният 540K Special Roadster е произведен специално за пруското кралско семейство през 1936 г. През 1942 г. машината е преместена в Швейцария от баронеса Фон Кригер, която иска да избяга от опасностите на Втората световна война.

След това тя заминава за САЩ и взима колата със себе си. Години по-късно баронесата се връща в Швейцария, но колата остава в гараж в САЩ, където прекарва няколко десетилетия.

Настоящият собственик на машината я е реставрирал напълно, като за каросерията са използвани и хромирани елементи, а салонът е обшит със скъпа кожа. Засега от Gooding & Company не бързат да оповестят предварителната оценка на автомобила, но са убедени, че това ще бъде най-скъпият Mercedes-Benz, продаван някога на аукцион.

Още снимки на Mercedes-Benz 540 K von Krieger Special Roadster вижте в галерията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
fallback