fallback

Пръстен за 300 хил. евро е най-скъп на форума Italian Jewellery

45 италиански компании показват у нас най-новите си колекции бижута от благородни метали

11:42 | 13.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Пръстен с два огромни диаманта в нетрадиционна форма за над 300 хил. евро е най-скъпото бижу на изложението на италианските бижутери Italian Jewellery in Bulgaria, което се провежда за два дни в София. Украшението е произведено в един от най-известните бижутерски райони в Италия – Валенца.

Сред експонатите на изложението има истински уникати като брошка-лебед от бяло злато, в което са инкрустирани 19 карата бели жълти и розови диаманти и оникс на стойност на 25 000 евро, уникален пръстен от розово злато с 25 каратов розов турмалин, обграден от бели диаманти и рубини, който струва над 50 000 евро, колие от 35 карата осмоъгълно шлифовани диаманти и 15 карата изумруди, чиято цена е над 200 000 евро и други. 

Качеството на изработката и чистотата на камъните определено впечатляват. Не случайно една от гостуващите фирми може да се похвали, че нейна брошка украсява Мишел Обама. Бижуто - роза от бяло злато и диаманти, било избрано в Чикаго лично от американския президент за съпругата му.

45 италиански компании с различна история и характер показват у нас най-новите си колекции бижута от благородни метали, скъпоценни камъни, модни аксесоари, обков за икони и луксозни рамки за картини и снимки, годежни пръстени, скъпоценни украшения за дома и офиса. От малки фамилни занаятчийски фирми до индустриални компании и дизайнерски студиа показват своите творения. Да видят това изключително шоу пристигнаха бизнесмени от 21 страни – търговци със скъпоценни камъни и бижута. Българските предприемачи, които искат да разширят бизнеса си, също се срещат с гостуващите италиански бизнесмени, които искат да намерят партньори у нас.

Това е първото по рода си изложение, в което в центъра на София се представя един от знаковите за етикета Made in Italy сектори - бижутерството. Изложението и бизнес срещите се организират от българския офис на Агенцията за подпомагане на италианския бизнес по света ICE и местните ѝ офиси в 21 държави.

„За двата дни са предвидени над 200 срещи. Това е най-значимото събитие, което агенцията организира тази година”, съобщи директорът на българския офис на Агенцията за подпомагане на италианския бизнес по света ICE Фабрицио Камастра. Идеята на форума е да се постигнат договорености за коопериране, съвместни произвоства и представителство на италианските компании в България и другите страни от региона. Това първо по рода си изложение ще се превърне в традиция.

Повече снимки от изложението вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
fallback