fallback

Шалке 04 набра с 15 млн. евро по-малко от капиталовия пазар

Силно задлъжнелият футболен клуб успя да пласира облигации за 35 млн. евро вместо планираните 50 млн. евро

12:01 | 11.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

И канцлерът Ангела Меркел бе обявена за фен на Шалке 04. Снимка: Ройтерс

Германският футболен клуб Шалке 04 успешно пусна нова емисия облигации за рефинансиране на своите дългове. До края на срока – 8-и юни, при институционални и частни инвеститори са били пласирани книжа за общо 35 млн. евро, заяви в неделя клубът от Гелзенкирхен, цитиран от DPA. 

„С приходите от 35 млн. евро ние можем да приложим планираните мерки за рефинансиране на съществуващия дълг“, заяви главният финансов директор Петер Петерс. „Това ще засили в значителна степен финансовата независимост на клуба и ще бъде от съществен принос за икономическата консолидация на ФК Шалке 04".

Емисията е с матуритет от седем години и лихва от 6,75%. От този понеделник облигациите ще се търгуват на Франкфуртската фондова борса.

Все още сериозно задлъжнелият клуб обяви по време на последното си годишно събрание, че дълговете на концерна са в размер на 228,6 млн. евро към 31-и декември 2011 г.

През фискалната 2011 г. клубът отчете рекорден оборот от 224,2 млн. евро. Благодарение на милионите от участието си в Шампионската лига кралскосините отчетоха рекордни приходи. През 2011 г. За рекордния резултат освен класирането на полуфинала са допринесли и спечелването на купата на Германия и продажбата на националния вратар Мануел Нойрер на Байерн Мюнхен. В крайна сметка нетната печалба е 4,9 милиона евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:36 | 11.09.22 г.
fallback