fallback

Продават на търг градчето-сцена на филма "Игрите на глада"

Последният жител на градчето го напуска преди повече от 30 години

11:46 | 09.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор

На фона на световната финансова криза появата на цели градове за продажба става все по-често срещано явление. Миналия месец в САЩ е имало най-малко пет градчета, за които се е търсел нов собственик, пише онлайн изданието The Move Channel.

Едно изоставено градче в Северна Каролина обаче е малко по-специално от „събратята си“, защото там е сниман хитовият филм "Игрите на глада".

Лентата, режисирана от Гари Рос и адаптирана по романа на Сюзан Колинс, излезе по кината преди две седмици. В нея група тинейджъри са принудени да се убиват помежду си в телевизионно риалити шоу, като само победителят остава жив. А сега срещу 1,4 млн. долара инвеститорите могат да усеят тръпката от филма на живо.

Изборът на продуцентите на "Игрите на глада" пада върху Хенри Ривър Мил. Мястото е подходящо, защото мелницата е затворена от 60-те години на миналия век, когато убиват шерифа на града, а десетина години по-късно е изгорена до основи.

Последният жител на градчето го напуска преди повече от 30 години.

За покупката на призрачния град вече има сериозен интерес.

"Идват твърде много посетители", коментира пред AP сегашният собственик на градчето, който го е обявил за продажба - 83-годишният Уейд Шепърд.

"Денонощно те минават през него, снимат, слизат от автомобилите си и се разхождат. Просто съм бомбардиран от хора", допълва той.

От държавната агенция по туризма на САЩ пък вече са организирали четиридневни турове за фенове на филма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:20 | 10.09.22 г.
fallback